2013. augusztus 20., kedd

Tűzijáték 2013.08.20.

 Ejött az augusztus 20. Hosszas tépelődés után rászántuk magunkat a tűzijáték megtekintésére, a meterológiai rioagatások ellenére is. Nekem különösen nehéz döntés volt, mivel kinn voltam azon az ominózuson is, ahol az alsó rakparton komoly halálfélelem közepette éltem át a vihart, igaz akkor még nem fotóztam, így csak egy Nokia telefonom landolt a szemétben. A legrosszabra is készülve elraktam egy jó erős kukazsákot a táskámba.
 Mit tehet az a csóró amatőr fotós akinek nincs olyan ismerőse, akinek a duna-parti házának az ablakából, vagy egy VIP páholyba szóló jegy birtokában fotózhatja eme látványosságot? Aki utálja a tömeget, a lökdösődést, az állvány ismételt rúgdosását? Irány a net, keressünk egy olyan helyet ahol mindez elkerülhető, és még elfogadható képeket lehet készíteni. Az ajánlat a Dráva utcánál lévő rakparti részre szólt, így elindultunk arrafelé.

Mivel a látvány nem egészen az volt amit szerettünk volna, úgy döntöttünk hogy addig megyünk előre míg olyan helyet találunk amely a feltételeinknek is megfelel és lehet fényképezni is. Útközben nevetve tervezgettük hogy jövőre egy nagyobb lottónyeremény birtokában egy hajó fedélzetéről nézzük a tűzijátékot, egy fínom vacsora fogyaszgatása közben!:-)
A célunk felé közeledve lassan kezdett besötétedni.
Egészen a Parlamentig sétáltunk, de a hatalmas tömeg, a rácsok és kordonok miatt a Margit híd lábáig mentünk vissza, itt telepedtünk le.
 Itt írom le ismét az alkalmat kihasználva, hogy a Margit híd felújítása közel 30 milliárd forintba került, többe mint a Grand Canyonban a Hoover híd megépítése!!!!!! Szeretném a zsebekbe vándorolt pénzeket magaménak tudni!!!
Most következzen pár kép magáról a tűzijátékról, kommentek nélkül.

 


Ennyi volt a rövid kis beszámolóm a tűzijátékról, összességében lehettett volna jobb képeket is lőni megfelelő helyről, de készülhettek volna rosszabbak is!
 Egy záró kép a gyönyörű Margit hídról.

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek lettek a képek! Én évek óta nem vállalom be a tömeget, így csak mások képeiben gyönyörködhetek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm hogy megnézted, örülök hogy tetszik!:-))

    VálaszTörlés
  3. Remek fotók!
    Szintén nem kívánkozom a tömegbe.Otthonról láthatom a Várat,a tűzijátékot.

    VálaszTörlés
  4. jó lett, az indásakat viszem az összefoglalóba :)

    VálaszTörlés
  5. Anti, a sorozat lenyűgöző!!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Laci!
    Elkényeztetsz, nagyon szépen köszönöm!:-))

    VálaszTörlés