2013. május 11., szombat

Manuális optikák DSLR vázon

Annak idején mikor megvettem a Pentax Kx gépemet, nem sokkal később vettem 4 db optikát potom 20 rongyért. Nagyon örültem, úgy gondoltam hogy nagyon jó vételt csináltam. Mint jó kezdő nem vittem a gépemet magammal, így otthon szembesültem a szomorú valósággal hogy az optikák B bajonettesek. Majdnem elsírtam magam dühömben, szidtam magam mint a bokrot!
Telt-múlt az idő, sokat olvasgattam a fórumokat, nézegettem az eladó cuccokat mikor megláttam egy hirdetést amelyben B bajonett EOS átalakítót kínáltak eladásra. Megörültem neki, olvasgattam a neten az idevonatkozó információkat. A Canon gépek tudják fogadni az átalakítóval az optikáimat, mivel már gondolkoztam egy második vázon is, így vettem egy használt 350d-t, és beszereztem az átalakítót is. S lőn csoda, az addig használhatatlannak hitt optikákat már tudtam használni!:-)
Ezek közül az egyik kedvenc a Pentacon Prakticar MC f=28mm 1:2,8 objektív. Az alábbi képek is evvel készültek. Amit még meg kell említenem, nincs fókusz visszajelzés sem, nem hogy AF ezekkel az objektívekkel, így az élesség állításakor csak a szememre tudok hagyatkozni!:-)

kis hdr effektelez is némi effekttel fűszerezve.4 megjegyzés:

 1. Hát, az élesség helyén van, az száz!:) A gombás nagyon tetszik!

  VálaszTörlés
 2. Szia Laci!:-)
  Köszönöm hogy megnéztél!:-)
  Szép napot!
  Antal

  VálaszTörlés
 3. Én biztos nem tudnám így beállítani szemre. ...
  Nekem is van három manuális optikám, direkt ezért vettem kx vázat. Persze mindig töröm a fejem újakon. :)

  VálaszTörlés
 4. Kedves Luca!:-)
  Én is ezért vettem Kx-t!:-))

  VálaszTörlés