2013. november 25., hétfő

Fiatal hattyú gúnár a gyömrői horgásztavon.

 Szeretek a gyömrői horgásztónál elidőzni, mindig van valami érdekes dolog ami fölkelti az érdeklődésemet! Hol egy vizisikló, hol egy sütkérező mocsári teknős, máskor csak egy-két közelkép szitakötőről, vagy más apró herkentyűről.:-) Most 23-án szombaton egy fiatal hattyú keltette föl a figyelmemet a tó körül sétálva.
 Mint a képeken is látható, még  "rút kiskacsa" kinézete van a gúnárnak, sehol a vakító fehér tollazata. Természetesen a fő attrakcióról megint lemaradtam a szokott módon. Szóba elegyedtem az egyik horgásszal aki elmesélte hogy nem sokkal a jövetelem előtt a hattyú egy macskával viaskodott. A macska lopakodva becserkészte a madarat, aki eme pofátlanság láttán sziszegő hangokat hallatva lerohanta a cicát, mire az jobbnak látta menteni az irháját!:-)
 Miközben beszélgettünk, a horgász odaszórt egy adag csalit a hattyúnak, de eredménye nem volt mert már jóllakott az előző etetés alkalmával, így ki sem jött a partra. Már elkönyveltem hogy  pár távoli képet tudok lőni csak, mire megérezhette a csalódottságomat, és fogta magát és kijött a partra egész közel hozzám. Az alábbi képek készültek a találkozásunkról, igaz egész közel azért nem engedett magához, voltak pillanatok mikor engem is sziszegő hangokkal figyelmeztetett!:-)